Καλωσορίσατε στο διπλανό τραπέζι!
ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ!

«Η πραγματική απόλαυση είναι μια εσωτερική συμμετοχή στο έργο»

«Η πραγματική απόλαυση είναι μια εσωτερική συμμετοχή στο έργο»

Stefan Zweig

«Διότι το άθροισμα της ζωής μας είναι  οι ώρες που αγαπάμε»

«Διότι το άθροισμα της ζωής μας είναι οι ώρες που αγαπάμε»

Wilhelm Busch

Προφίλ

Δύο λόγια για το "Διπλανό Τραπέζι"

Στο Διπλανό Τραπέζι - εμπνευσμένο από ποίημα του Κ.Π. Καβάφη - θα βρείτε κείμενα για αγαπημένα, καινούργια και παλιά βιβλία. Κείμενα, που αποτυπώνουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που δημιουργεί η λογοτεχνία.

Στο Διπλανό Τραπέζι δεν γράφονται κριτικές με την αυστηρή έννοια, παρά κατατίθενται δημοσίως ιδιωτικές κατά τ’ άλλα σημειώσεις που συνοδεύουν πάντα την ανάγνωση.

Στο Διπλανό Τραπέζι μοιραζόμαστε απόψεις και κουβεντιάζουμε γράφοντας για όσα είναι γραμμένα.

Προφίλ

Βιβλιοθήκη

Στη στήλη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ θα βρείτε παρουσιάσεις παλιότερων αλλά και καινούργιων βιβλίων, τις οποίες ακολουθούν ένα σύντομο βιογραφικό των συγγραφέων καθώς και στοιχεία άλλων έργων τους.

Μετάφραση

Στη στήλη ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ θα βρείτε μελέτες και προσωπικές απόψεις που αφορούν το ζήτημα της λογοτεχνικής μετάφρασης.

Βιβλίο

Στη στήλη ΒΙΒΛΙΟ θα βρείτε κείμενα για το βιβλίο ως αντικείμενο και για ζητήματα που αφορούν την εικονογράφηση, τη βιβλιοδεσία, την παραγωγή, την έκδοση κτλ.

Συνεντεύξεις

Στη στήλη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ μπορούμε να διαβάσουμε τις απόψεις ανθρώπων που γράφουν, διαβάζουν, μεταφράζουν ή μελετούν τη λογοτεχνία και το βιβλίο εν γένει και μας εκμυστηρεύονται τους τρόπους με τους οποίους η λογοτεχνία υπάρχει στη ζωή τους.

Πρωτότυπα

Στην στήλη ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ θα βρείτε αδημοσίευτα έργα ανθρώπων που θέλησαν για πρώτη φορά να τα παρουσιάσουν στο ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως γι’ αυτό.